Підтримка ЄС України: «Офіс Горизонт Європа в Україні» долучився онлайн до засідання неформальної робочої групи з досліджень та інновацій

Головна Новини Події Підтримка ЄС України: «Офіс Горизонт Європа в Україні» долучився онлайн до засідання неформальної робочої групи з досліджень та інновацій

27 травня команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» взяла участь у засіданні неформальної робочої групи з досліджень та інновацій у рамках саміту Східного партнерства. 6-те засідання робочої групи з досліджень та інновацій, яке триває 26-28 травня у Вільнюсі, Литовська Республіка, зокрема, присвячене підтримці України Європейським Союзом та країнами Східного партнерства у сфері досліджень та інновацій.

Серед питань, які розглянули учасники: стан реалізації пріоритетів досліджень і розробок після 2020 року – стан справ і фокус на участі країн Східного партнерства в Програмі «Горизонт Європа». Під час круглого столу «Виклики для реалізації Східного партнерства у сфері досліджень та інновацій» представники країн Східного партнерства прозвітували щодо збільшення участі країн-партнерів у Програмі «Горизонт Європа».

Григорій Мозолевич, генеральний директор директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України, представив Україну та доповів про підтримку Європейським Союзом та країнами Східного партнерства заходів для України у сфері досліджень та розробок. Серед інших тем, важливих для розвитку та зміцнення України в рамках Східного партнерства: спеціальні заходи підтримки України в Литві та підтримка цифрових інновацій – спеціальні заходи для України у сфері цифрових технологій.

Довідково.

Східне партнерство – ініціатива, започаткована у 2009 році Європейським Союзом, має на меті поглиблення та зміцнення відносин між ЄС, його державами-членами та східними сусідами: Азербайджаном, Вірменією, Грузією, Молдовою та Україною. До основних сфер, у яких відбувається зміцнення співпраці, належать: розвиток демократії, зміцнення економіки й державних структур, захист довкілля, розвиток безпечного й надійного енергопостачання, а також рівні можливості для всіх. Усі ці зусилля спрямовані на загальне покращення якості життя громадян у країнах-партнерах.