Представники НФДУ проводять навчально-практичний та інформаційний захід в Івано-Франківську (день І)

Головна Новини Події Представники НФДУ проводять навчально-практичний та інформаційний захід в Івано-Франківську (день І)

НФДУ продовжує здійснювати робочі візити країною з метою інформування всіх зацікавлених осіб щодо грантової підтримки Національного фонду досліджень України та Рамкової програми «Горизонт Європа»

 та її можливостей для вітчизняних дослідників та інноваторів. Цього разу спеціалісти Національного фонду досліджень України на чолі з його виконавчою директоркою Ольгою Полоцькою завітали до міста Івано-Франківськ із дводенним навчально-практичним та інформаційним заходом «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”».

У перший день заходу, 29 квітня, на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу учасники дізналися про грантові можливості від Національного фонду досліджень України, інноваційний розвиток України через призму діяльності УКРНОІВІ, ініціативи COST, можливості та перспективи Програми EUREKA, а також про Рамкову програму «Горизонт Європа», зокрема майбутні можливості для українських учасників та особливості участі в ній.

Із вітальним словом до присутніх звернулися Ігор Чудик, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу та Ольга Полоцька, виконавча директорка Національного фонду досліджень України. Вони привітали гостей та підкреслили важливість участі в міжнародних грантових програмах. Адже завдяки участі в таких проєктах учасники отримують можливість не лише розвивати вітчизняну сферу досліджень та інновацій, а й інтегрувати до європейського дослідницького простору.

Серед спікерів І робочої частини начальник Центру міжнародного співробітництва ІФНТУНГ Руслан Рачкевич, начальниця управління грантового забезпечення НФДУ Тетяна Берегова, начальник відділу правового забезпечення НФДУ Роман Палій, начальник відділу контролю за реалізацією грантових проєктів Андрій Матківський, начальниця Департаменту розвитку інновацій Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій, представниця програмного комітету «Європейська інноваційна рада та європейські інноваційні екосистеми» Програми «Горизонт Європа» Ольга Кронда, начальниця відділу координації грантової діяльності Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій Галина Штогрин, генеральна директорка директорату інновацій та зв’язків науки з реальним сектором економіки Міністерства освіти і науки України, Національна координаторка Європейської асоціації COST в Україні, представниця програмного комітету «Європейська інноваційна рада та європейські інноваційні екосистеми» Програми «Горизонт Європа» Оксана Бережна, керівниця експертної групи з питань  стратегування та інтеграції до Європейського дослідницького простору директорату розвитку науки Міністерства освіти і науки України, національна координаторка EUREKA Олена Макаренко.

ІІ робоча частина була присвячена безпосередньо Рамковій програмі «Горизонт Європа», перевагам та особливостям участі в ній. Так, «Офіс Горизонт Європа в Україні» та майбутні можливості для українських учасників презентував керівник Офісу Ігор Таранов. Головна спеціалістка Офісу Юлія Ремінська розповіла про юридичні аспекти участі у Програмі. Також фінансові питання участі у Програмі розкрила Надія Наумова, головна спеціалістка відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ. Крім того, інформацію про WIDERA надав головний спеціаліст Офісу Олександр Моісеєв.

Організаторами події виступили Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу спільно з Національним фондом досліджень України. Захід організовано для представників закладів вищої освіти, наукових установ, малого та середнього бізнесу, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій.