Представники «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ долучилися до обговорення місій ЄС у наступній 10-й РП

Головна Новини Події Представники «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ долучилися до обговорення місій ЄС у наступній 10-й РП

Команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжує перебувати з робочим візитом у Брюсселі. Того ж дня, 25 червня, українська делегація взяла участь в інформаційно-дискусійному заході, присвяченому питанню ролі представництв Європейського Союзу в наступній Рамковій програмі та огляду майбутніх місій 10 Рамкової програми ЄС.

Подію організували в межах проєкту транснаціонального співробітництва у місіях (TRAnsnational cooperation on Missions – TRAMI), який за два роки реалізації зібрав досвід багатьох європейських регіонів і країн. Запрошені ділились успішними історіями втілення проєктів та участі різних типів учасників у Програмі «Горизонт Європа». Було зроблено акцент на наскрізнізні конкурси (cross-cutting), діджиталізацію, зелений курс та активне залучення громадськості.

Серед іншого, під час заходу був представлений «Збірник місій» (Mission Playbook), який висвітлює кілька з багатьох цікавих прикладів практичного виконання ключових завдань місій. Також присутні мали змогу пройти короткий тест на визначення рівня обізнаності щодо місій ЄС.

Крім того, учасники розглядали місії ЄС під різним кутом та надали побажання щодо зміни в них акцентів для наступної Рамкової програми, розроблення й пристосування місій до потреб учасників не лише країн-членів ЄС та асоційованих, а й третіх країн, залучення громадськості і навіть школярів.

Подія відбулася на базі офісу Національного центру досліджень і розвитку у Брюсселі (The National Centre for Research and Development in Brussels – NCBR Office in Brussels) та зібрала понад 100 осіб, які долучилися як особисто, так і онлайн.