«Програма «Горизонт Європа» для українського бізнесу»: фахівці Офісу взяли участь у вебінарі

Головна Новини Події «Програма «Горизонт Європа» для українського бізнесу»: фахівці Офісу взяли участь у вебінарі

11 квітня працівники «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ взяли участь у вебінарі на тему: «Програма «Горизонт Європа» для українського бізнесу». Захід, організований компанією «Соціальний консалтинг «Параграф» та ТОВ «Кроу Михайленко» для представників малого та середнього бізнесу України, був присвячений Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Учасники отримали глибше розуміння Програми «Горизонт Європа», можливостей та переваг для вітчизняних науковців і підприємців, дізнались, як взяти участь у консорціумах, ефективно підготувати та подати заявку на конкурс, який коефіцієнт успішності можна досягти в кожному конкурсі.

Так, кандидат економічних наук, керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ Ігор Таранов презентував Офіс, його мету, діяльність від дня запуску та очікувані результати роботи, а також познайомив зі спеціалістами за сферами їхньої компетенції. Юлія Ремінська, докторка філософії в галузі права, головна спеціалістка Офісу розповіла про правила та особливості створення консорціуму з акцентом на юридичних аспектах Програми. Кандидат юридичних наук, головний спеціаліст Офісу Олександр Моісеєв подав практичні аспекти участі у Програмі.

Зі свого боку Максим Колісник, кандидат наук з державного управління, головний спеціаліст «Офісу Горизонт Європа в Україні» детально розповів про можливості Програми саме для бізнесу. Крім того, спікер навів статистику показників участі українського бізнесу в проєктах Програми, окремо зупинившись на конкретних вітчизняних підприємствах, які отримали фінансування.

Загалом до заходу долучилися близько ста слухачів, які порушили багато питань щодо умов та особливостей участі в Програмі «Горизонт Європа», оскільки доповіді були дуже інформативними і викликали велике зацікавлення.