Програма «Горизонт Європа» та запити університетів України

Головна Новини Події Програма «Горизонт Європа» та запити університетів України

В останній день зими, 29 лютого, до «Офісу Горизонт Європа в Україні» завітала представниця Національного університету «Чернігівська політехніка». Вікторія Маргасова, професорка, докторка економічних наук, проректорка з наукової роботи НУ «ЧП» цікавилася аспектами Рамкової програми для дослідників та інноваторів «Горизонт Європа».

Чернігівський виш вбачає у Програмі значні додаткові можливості. Вікторія Маргасова зазначила, що участь у конкурсах Програми є не лише джерелом отримання додаткового фінансування на потреби вчених, дослідників та інноваторів, а й середовищем, у якому панують високі академічні та наукові стандарти для дослідників.

Професорка запросила команду «Офісу Горизонт Європа в Україні» відвідати університет та на його базі провести інформаційний захід для працівників, аспірантів, студентів та всіх зацікавлених в участі у РП «Горизонт Європа». Особливий запит є на інформування про можливості Програми. Вікторія Маргасова висловила думку, що захід такого формату стимулюватиме представників закладів вищої освіти брати участь у різних міжнародних проєктах.

Довідково.

Національний університет «Чернігівська політехніка» – багатопрофільний навчально-науковий центр із системою безперервної освіти, що включає систему довузівської підготовки, 7 навчально-наукових інститутів, 2 факультети, 33 кафедри, центр перепідготовки та заочного навчання, аспірантуру та докторантуру. Університет має наукову бібліотеку, бізнес-інноваційний центр, редакційно-видавничий відділ, мережу адміністративно-господарських підрозділів. Щорічний контингент студентів університету складає більше 10 тисяч осіб. Постійний науково-педагогічний штат закладу складається з 260 працівників, серед яких лауреати державних премій, заслужені діячі науки і техніки, заслужені економісти, заслужені працівники освіти, соціальної сфери та сільського господарства України, академіки галузевих академій наук.