Українські дослідники в Німеччині: відбувся захід із налагодження зв’язків та співпраці

Головна Новини Події Українські дослідники в Німеччині: відбувся захід із налагодження зв'язків та співпраці

17 квітня керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» Ігор Таранов взяв онлайн-участь у заході «Українські дослідники в Німеччині: нетворкінг та співпраця – 2024». Захід, присвячений актуальним темам та викликам, потребам у фінансуванні та рекомендаціям для вітчизняних дослідників та науковців, був спрямований на зміцнення зв’язків між дослідниками з України та Німеччини.

«Офіс Горизонт Європа в Україні» є важливим інструментом посилення міжнародного співробітництва, адже основною метою його роботи є сприяння співпраці, обміну знаннями та синергії між українськими дослідниками, інноваторами та їхніми європейськими партнерами. У цьому контексті керівник Офісу розповів про можливості та переваги Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». Участь у Програмі дає можливість отримати не лише додаткове позабюджетне фінансування, а також розширює можливості для дослідників та інноваторів у глобальному масштабі.

Нетворкінг-зустріч провели за чотирма основними темами:

1) поточні виклики в українському академічному секторі;

2) німецько-українська академічна співпраця;

3) ключові питання процесу вступу України до ЄС та можливості для дослідників у формуванні дебатів;

4) нові академічні та суспільні дискурси в Україні та Німеччині.

Захід такого формату мав на меті створити платформу для нетворкінгу та взаємного навчання для українських дослідників, які сьогодні працюють у Німеччині. Організаторами виступили Фонд Олександра фон Гумбольдта, Німецька служба академічних обмінів (DAAD), Deutsche Bundesstiftung Umwelt, Фонд Герди Хенкель, Leopoldina – Німецька національна академія наук та VolkswagenStiftung. Серед спікерів були провідні експерти української системи вищої освіти та наукових досліджень.