Участь у семінарі НУБіП

Головна Новини Події Участь у семінарі НУБіП

Участь у семінарі НУБІП: посилення співпраці з НФДУ та знайомство з можливостями Програми «Горизонт Європа».

Із 31 січня до 2 лютого в Національному університеті біоресурсів і природокористування України пройшов семінар-навчання керівників підрозділів, науково-педагогічних та педагогічних працівників як із НУБіП, так і з мережі наукових установ НААН та НАПН. Другий день заходу, 1 лютого, був присвячений важливим питанням науково-інноваційної діяльності. Тож до семінару долучилися Ольга Полоцька, виконавча директорка Національного фонду досліджень України та Ігор Таранов, керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні», який функціонує на базі НФДУ.

Так, виконавча директорка НФДУ розповіла присутнім про національні грантові можливості для вітчизняних дослідників та інноваторів, зокрема, про види грантової підтримки, які надає Фонд, оголошені конкурси та загальні вимоги до майбутніх учасників. По завершенню виступу Ольги Полоцької учасники семінару зголосили свої додаткові запити та потреби щодо грантової підтримки досліджень, висловили вдячність НФДУ за надважливу роботу у сфері розвитку науки в Україні та отримали відповіді на свої запитання стосовно діяльності Фонду та актуальних можливостей, які Фонд надає завдяки залученню до підтримки українських вчених міжнародних партнерів.

Керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» презентував Рамкову програму Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», яка є найбільшою програмою ЄС із фінансування науки та інновацій, її структуру, мету і майбутні можливості для українських учасників. Він детально зупинився на напрямах, дотичних до роботи учасників заходу. Мова йде про актуальні конкурси в межах Напряму ІІ «Глобальні виклики та промислова конкурентоспроможність» кластера 1 «Здоров’я», кластера 4 «Цифровізація, промисловість та космос» та кластера 5 «Клімат, енергія та мобільність», за напрямом «Розширення участі та зміцнення Європейського дослідницького простору», а також у межах «Дії Марії Склодовської-Кюрі».

Крім того, Ігор Таранов представив роботу Офісу, основною метою якого є посилення інтеграції України до Програми «Горизонт Європа» та європейського дослідницького простору, та познайомив із фахівцями і їхніми сферами відповідальності.
Виступ очільника «Офісу Горизонт Європа в Україні» викликав чималий інтерес серед присутніх, які вбачають в участі у Рамковій програмі можливості для реалізації проєктів та міжнародної співпраці.

Довідково.
НУБІП / NULES є закладом дослідницького типу, який провадить освітню, науково-дослідну, науково-інноваційну, навчально-виробничу та інформаційно-консультаційну діяльність, спрямовану на вивчення сучасних проблем науки про життя і навколишнє природне середовище, використання, відтворення та збалансований розвиток біоресурсів наземних і водних екосистем, запровадження новітніх природоохоронних агро- і біотехнологій, технологій відродження безпечності та родючості ґрунтів, енергозберігаючих агротехнологій, екологічного і правового менеджменту в сільській місцевості, здійснення моніторингу і контролю за дотриманням стандартів, якістю і безпекою сільськогосподарської продукції, продуктів її переробки та довкілля.