Зустріч із представниками Університету Григорія Сковороди в Переяславі з питань співпраці в рамках Програми «Горизонт Європа»

Головна Новини Події Зустріч із представниками Університету Григорія Сковороди в Переяславі з питань співпраці в рамках Програми «Горизонт Європа»

15 серпня до «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ з робочим візитом завітали представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі (УГСП). Серед учасників делегації – ректор УГСП Віталій Коцур, доцентка кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання УГСП Олеся Скляренко, яка є національним контактним пунктом за напрямом діяльності «Нова європейська ініціатива Баугауз», та заступниця декана факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій з міжнародних зв’язків УГСП Леся Коцур. Мета візиту – посилення співпраці з Офісом задля підтримки й організації ефективної діяльності нещодавно номінованого НКП.

Так, гості цікавилися шляхами покращення процесу своєї роботи для максимальної активізації участі українських організацій у Програмі «Горизонт Європа», сприяння посиленню українського дослідницького й інноваційного потенціалу і підвищенню їх конкурентоспроможності на європейському дослідницькому просторі. З огляду на цю потребу колеги з УГСП обговорили можливості для нового для Програми напряму Баугауз та надання допомоги Офісом у роботі НКП.

Наступним кроком у співпраці вони вбачають організацію додаткових зустрічей та консультацій з представниками Європейської комісії і міжнародними партнерами для налагодження комунікації й обміну досвідом. Поза тим, представники закладу вищої освіти висловили своє бажання у проведенні спільного заходу для всіх зацікавлених у новому напрямі діяльності Програми.

Зі свого боку, начальник «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ Ігор Таранов розповів про особливості функціонування відділу з детальним аналізом усіх аспектів їхньої діяльності. Крім того, керівник познайомив із працівниками за сферами їхньої діяльності, а також окремо представив фахівців, відповідальних за «Нову європейську ініціативу Баугауз». 

Довідково.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі – сучасний регіональний заклад вищої освіти, який активно працює над науково-дослідницькою діяльністю шляхом участі в європейських наукових програмах, зокрема «Горизонт Європа», та розвитком інновацій в університеті.