Зустріч із представниками ЄК у Національному центрі досліджень і розвитку

Головна Новини Події Зустріч із представниками ЄК у Національному центрі досліджень і розвитку

Працівники «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжують роботу в рамках робочого візиту до Брюсселя. Так, 26 і 27 червня на базі Національного центру досліджень і розвитку (NCBR) відбулася презентація діяльності NCBR офісу в Брюсселі та офіційне представлення контактної особи в Брюсселі для української науково-дослідницької спільноти (Global promotion of UA R&D – GUARD), а також тісніше знайомство з командою українського Офісу.

Від Європейської комісії в заходах взяли участь представники Генерального директорату з досліджень та інновацій, Служби спільних місій та партнерств, радниця з питань досліджень при Постійному представництві Республіки Польща при ЄС, Європейської дослідницької виконавчої агенції, Європейської ради з питань інновацій та Виконавчого агентства з питань МСП. Сторони розглянули питання, які стосуються Програми «Горизонт Європа», зокрема програмування, оцінювання та прогрес у виконанні 10-ї Рамкової програми, місії та партнерства.

Серед іншого, була висвітлена роль європейських мереж у Брюсселі (European Networks in Brussels). Під час дискусійної сесії присутніх познайомили з представниками тематичних європейських мереж у Брюсселі: IGLO, Science Europe association, The European University Association (EUA), Universities Informal Liaison Offices Network (UniLion).

Крім того, учасники обговорили аспекти окремих компонентів Програми «Горизонт Європа». Йшлося про «Розширення участі та зміцнення європейського дослідницького простору» (WIDERA), що є наскрізним елементом Програми. Із представниками виконавчих агентств обговорили питання MSCA4Ukraine та EIC Accelerator.

Не менш важливим і захопливим було спілкування щодо можливостей бути експертом у межах програм, які фінансуються Європейським Союзом, з акцентом на Програму «Горизонт Європа».