Анонс: семінар з оцінювання державних витрат на підтримку науково-дослідницької інфраструктури

Головна Новини Корисна інформація Анонс: семінар з оцінювання державних витрат на підтримку науково-дослідницької інфраструктури

«Офіс Горизонт Європа в Україні» анонсує, що 10 липня відбудеться семінар з оцінювання державних витрат на підтримку науково-дослідницької інфраструктури. Захід, організований Rich Europe у співпраці з Глобальним науковим форумом (OECD – Global Science Forum) та Європейським стратегічним форумом з питань дослідницької інфраструктури (European Strategy Forum for Research Infrastructures – ESFRI), має на меті сприяти поширенню інформації зацікавленим сторонам, які беруть участь у плануванні та фінансуванні дослідницької інфраструктури (Research infrastructure, RIs) на національному рівні, а також особам, які ухвалюють управлінські рішення у цій ділянці.

Дослідницькі інфраструктури мають вирішальне значення для поглиблення наукових знань та сприяння проведенню інноваційних досліджень. Вони відіграють основну роль у всіх наукових сферах, організовуючи дослідницьку систему через мережі, спільноти користувачів та екосистеми, які об’єднують багатьох учасників науково-дослідницької та інноваційної діяльності.

Із підвищенням значущості RIs для функціонування інноваційно-дослідницьких екосистем зростають і потреби у їхньому фінансуванні. Тому запропонований до уваги семінар має на меті розглянути найважливіші питання, пов’язані з фінансуванням RIs, зокрема:

  • тенденції та розподіл фінансування наукових досліджень;
  • потреби зацікавлених сторін у доступі до фінансових даних про RIs;
  • існуючі механізми збору даних та їхні обмеження;
  • оцінювання обґрунтованих критеріїв фінансування;
  • генерування стандартизованої інформації про фінансування RIs.

Семінар проведуть у форматі онлайн з 10:00 до 16:00 (CEST). Реєстрація є обов’язковою. Із програмою заходу можна ознайомитися тут. Більше інформації – на офіційній вебсторінці Форуму.

 

Довідково.

RICH EUROPE – проєкт, який покращує та підтримує професіоналізацію та гармонізацію послуг національних контактних пунктів дослідницьких інфраструктур по всій Європі та сприяє консолідації екосистеми європейської дослідницької інфраструктури. Цей проєкт фінансований програмою Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».