Анонс вебінару, присвяченого участі України в європейських дослідницьких інфраструктурах у сфері соціальних та гуманітарних наук

Головна Новини Корисна інформація Анонс вебінару, присвяченого участі України в європейських дослідницьких інфраструктурах у сфері соціальних та гуманітарних наук

«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ інформує. 1 жовтня відбудеться вебінар «Україна: Розвиток транснаціонального доступу до європейських дослідницьких інфраструктур у сфері соціальних та гуманітарних наук».

Подія присвячена участі України, яка з 2022 року є асоційованою країною у Програмі «Горизонт Європа», в європейських дослідницьких інфраструктурах у сфері соціальних та гуманітарних наук (social sciences and humanities, SSH), а також підтримці дослідницьких спільнот в Україні і розвитку дослідницької інфраструктури у їхніх галузях.

Серед спікерів – українські дослідники, представники різних європейських дослідницьких інфраструктур (European research infrastructures, ERICs), Стратегічної робочої групи ESFRI (the European Strategy Forum on Research Infrastructures) з питань соціальних та гуманітарних наук, Social Sciences & Humanities Open Cloud (SSHOC), Національного фонду досліджень України, «Офісу Горизонт Європа в Україні» та Європейської комісії.

Учасники обговорять виклики, наприклад, у сфері збору даних, архівування даних та доступу до даних для дисциплін SSH. Вебінар має на меті налагодити співпрацю між дослідниками, політиками та спонсорами у цій галузі.

Захід відбудеться з 9:00 до 13:00 за центральноєвропейським часом на платформі Zoom. Ознайомитися з деталями заходу, програмою та зареєструватися до 16 вересня можна за посиланням.

Вебінар є результатом співпраці Стратегічної робочої групи ESFRI з соціальних та гуманітарних наук разом з SSHOC, «Офісом Горизонт Європа в Україні» та Національним фондом досліджень України.