Інформація щодо актуальних конкурсів за програмним компонентом «Європейський оборонний фонд»

Головна Новини Корисна інформація Інформація щодо актуальних конкурсів за програмним компонентом «Європейський оборонний фонд»

«Офіс Горизонт Європа в Україні» повідомляє, що на сайті Європейської комісії розміщена інформація про те, що станом на сьогодні з асоційованих країн в оголошених конкурсах за програмним компонентом «Європейський оборонний фонд» Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» може брати участь винятково Норвегія.

Звертаємо увагу на те, що 15 березня 2024 року була прийнята робоча програма Європейського оборонного фонду на 2024 рік. Згідно з умовами конкурсів (сторінки 9-34 додатку ІІ до робочої програми), цільова категорія заявників: будь-який прийнятний консорціум, визначений у статтях 9 та 10 (4) Регламенту EDF.

Виходячи з наведеної вище інформації, відповідно до умов майбутніх конкурсів жодних обмежень для участі асоційованих країн, у тому числі України,  не вбачається.

Інформування щодо майбутніх конкурсів за цим програмним компонентом буде здійснюватися через сайт та соціальні мережі відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» в міру їх оголошення.