Можливість участі в розробленні робочої програми РП «Горизонт Європа» 2025 року від Єврокомісії

Головна Новини Корисна інформація Можливість участі в розробленні робочої програми РП «Горизонт Європа» 2025 року від Єврокомісії

До уваги дослідників та інноваторів! Європейська комісія пропонує зробити свій внесок та долучитися до розроблення робочої програми 2025 року Рамкової програми ЄС «Горизонт Європа».

Як взяти участь?

Здійснити це можна, заповнивши одну або декілька анкет. Відповіді, надані під час опитування, сприятимуть спільному розробленню робочої програми на 2025 рік, яка охоплюватиме всі 6 кластерів, дослідницьку інфраструктуру, європейські інноваційні екосистеми, 5 представництв ЄС та новий європейський заклад – Баугауз.

Можливість зворотного зв’язку відкрита протягом 3 тижнів з 15 квітня до опівдня 06 травня 2024 року за центральноєвропейським часом.

Відповіді збираються на рівні напрямів (Destinations) або місій (Missions). Щоб структурувати отримані дані, служби Комісії підготували орієнтовний документ для кожного напряму та місії, в якому викладено вплив та результати, очікувані від заходів, що будуть профінансовані у 2025 році.

  • Очікувані впливи – це ширший довгостроковий вплив груп проєктів на суспільство, економіку та науку. Очікувані впливи визначені у стратегічному плані Програми «Горизонт Європа» на 2025-2027 роки.
  • Очікувані результати пояснюють, чого група успішних проєктів повинна досягти загалом у середньостроковій перспективі та на шляху до довгострокової перспективи.

Отже, якщо ви зацікавлені взяти участь у розробленні та наданні зворотного зв’язку, заповніть окремі анкети для напрямів та місій. Анкети-опитувальники розміщені за посиланням.