ЄК затвердила внесення змін щодо фінансування до Робочої програми Програми «Горизонт Європа» на 2023-2024 роки

Головна Новини Корисна інформація ЄК затвердила внесення змін щодо фінансування до Робочої програми Програми «Горизонт Європа» на 2023-2024 роки

«Офіс Горизонт Європа в Україні» інформує, що 17 квітня 2024 року Європейська комісія затвердила внесення змін до Робочої програми Програми «Горизонт Європа» на 2023-2024 роки в частині перерозподілу невикористаних коштів. Це дозволить збільшити бюджет Програми на 2024 рік майже на 1,4 млрд євро, збільшивши при цьому його загальну суму до 7,3 млрд євро.

Завдяки внесенню відповідних змін близько 650 млн євро буде виділено місіям ЄС, спрямованим на вирішення різноманітних викликів у Європі. Серед них такі ініціативи, як: досягнення кліматичної нейтральності у понад 100 містах, створення Нового європейського центру Баугауз (New European Bauhaus center), запровадження експериментальних заходів для розширення дослідницьких та інноваційних можливостей для представників нових країн, а також інші нововведення.

Із більш детальною інформацією щодо результатів внесення змін до механізмів фінансування за Програмою можна ознайомитися тут.

Одночасно повідомляємо, що перерозподіл бюджетних коштів у Програмі вніс відповідні корективи до дати відкриття деяких конкурсів у межах програмного компонента «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA), зокрема, за типом фінансування «Постдокторські стипендії» (Postdoctoral Fellowships). Відкриття конкурсів (європейські та глобальні стипендії) у межах вказаного типу фінансування заплановано вже на сьогодні – 23 квітня 2024 року.

З умовами підготування проєктних пропозицій за європейськими та глобальними стипендіями можна ознайомитися за посиланням.

Також рекомендуємо ознайомитися із Робочою програмою MSCA на 2023–2025 роки зі змінами, яких було внесено рішенням Європейської комісії 17 квітня 2024 року.