Європейська хмара взаємодії у сфері культурної спадщини – інформаційний день 2024 року

Головна Новини Корисна інформація Європейська хмара взаємодії у сфері культурної спадщини – інформаційний день 2024 року

«Офіс Горизонт Європа в Україні» інформує, що відбудеться інформаційний день, присвячений конкурсу «Європейська хмара взаємодії у сфері культурної спадщини» (European Cultural Heritage Cloud). Подію організовано Європейською комісією для тих, хто зацікавлений питаннями збереження культурної спадщини та перебуває в пошуку можливостей для фінансування відповідних проєктів.

Дата: 14 червня 2024 року.

Час: 11:00 (GMT+03:00).

Захід присвячений обговоренню п’яти нових тем, доданих до Робочої програми-2024 кластера 2 «Культура, креативність та інклюзивне суспільство». Під час сесії учасники дізнаються про можливості фінансування проєктів, спрямованих на створення різноманітних додатків для хмарної платформи.

Із оновленою Робочою програмою-2024 можна ознайомитися тут

Більше інформації про захід – за посиланням

Довідково.

Хмара взаємодії у сфері культурної спадщини (Cultural Heritage Cloud) – це інноваційна ініціатива Європейського Союзу, спрямована на створення цифрової інфраструктури, що об’єднує інституції та професіоналів у сфері культурної спадщини з усього Євросоюзу. Ця платформа має на меті розробити передові цифрові інструменти співпраці та усунути бар’єри для роботи невеликих і територіально віддалених інституцій. Хмара дозволить здійснити революцію у збереженні, охороні, реставрації та примноженні культурної спадщини, забезпечивши найсучасніші технології для оцифрування культурних артефактів та дослідження творів мистецтва. Ця ініціатива, що фінансується Програмою «Горизонт Європа», сприяє безпрецедентній міждисциплінарній співпраці, об’єднуючи науковців, кураторів, істориків, архіваріусів та реставраторів.