Європейська комісія спільно з Європейською дослідницькою виконавчою агенцією розробила оновлені версії інформаційних пакетів для стипендіатів MSCA

Головна Новини Корисна інформація Європейська комісія спільно з Європейською дослідницькою виконавчою агенцією розробила оновлені версії інформаційних пакетів для стипендіатів MSCA

До уваги дослідників, які зацікавлені в отриманні грантового фінансування на здійснення дослідницьких проєктів у межах програмного компонента MSCA. Експерти Європейської комісії та Європейської дослідницької виконавчої агенції (European Research Executive Agency, REA) повідомляють про оновлення інформаційних пакетів для стипендіатів MSCA.

Опублікування оновлених версій інформаційних пакетів для стипендіатів MSCA є важливим кроком для забезпечення чіткості та зрозумілості рекомендацій у рамках MSCA як флагманського програмного компонента Програми «Горизонт Європа».

Одним із ключових аспектів, на які спрямовані оновлені путівники, є розширення можливостей дослідників шляхом формування у них чіткого розуміння своїх прав, зокрема тих, що пов’язані з умовами працевлаштування, інтелектуальною власністю та можливостями кар’єрного розвитку.

Крім того, посібники мають на меті роз’яснити вимоги, які висуваються при отриманні відповідного фінансування. До таких вимог належать дотримання етичних стандартів, подання звітності та дотримання правил і положень Програми «Горизонт Європа». Завдяки висвітленню цих зобов’язань у зрозумілій і доступній формі запропоновані посібники можуть допомогти дослідникам виконувати свої обов’язки з урахуванням принципів відкритості та незалежності.

Пропонуємо оновлені версії таких документів:

Загальна інформація для стипендіатів MSCA;

Інформаційна довідка для стипендіатів MSCA за таким типом фінансування як «Докторські мережі» (Doctoral Networks);

Інформаційна довідка для стипендіатів MSCA в межах типу фінансування «Співфінансування» (COFUND) регіональних, національних та міжнародних програм;

Інформаційна довідка для дослідників, задіяних в «Обміні фахвцями» (Staff Exchange);

Інформаційна довідка для стипендіатів MSCA, які реалізують дослідницькі проєкти в межах типу фінансування «Постдокторські стипендії» (Postdoctoral Fellowships).