Європейська комісія збільшує фінансування для українських дослідників у межах MSCA

Головна Новини Корисна інформація Європейська комісія збільшує фінансування для українських дослідників у межах MSCA

До уваги українських дослідників, які змушені були покинути територію України внаслідок збройної агресії!

18 квітня представники Європейської комісії повідомили про виділення в межах програмного компонента «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA) додаткових 10 мільйонів євро на допомогу дослідникам з України, які були змушені покинути свої домівки. Зазначена допомога здійснюватиметься через дофінансування проєктної ініціативи MSCA4Ukraine, реалізація якої почалася ще в 2023 році. 

Важливо:

✓ Додаткове фінансування дозволить приблизно 50 стипендіатам безпечно продовжувати свої дослідження в академічних установах, підприємствах, дослідницьких центрах та громадських організаціях, розташованих на території  ЄС та країн, що асоційовані з Програмою «Горизонт Європа».

✓ У конкурсі можуть брати участь громадяни України, особи без громадянства або громадяни інших країн (зі статусом резидента станом на 24 лютого 2022 року), які були вимушені виїхати з України після початку повномасштабної війни і наразі проживають за межами країни.

✓ Початок наступного конкурсу MSCA4Ukraine заплановано на травень 2024 року. Приймаючі організації та зацікавлені дослідники матимуть можливість отримати доступ до документів конкурсу та подати заявки безпосередньо через вебсайт MSCA4Ukraine.

Більше інформації за посиланням.