Запуск нового партнерства FutureFoodS для прискорення трансформації продовольчих систем

Головна Новини Корисна інформація Запуск нового партнерства FutureFoodS для прискорення трансформації продовольчих систем

«Офіс Горизонт Європа в Україні» інформує про запуск нового партнерства зі сталого розвитку продовольчих систем FutureFoodS. Партнерство має на меті трансформувати наші продовольчі системи, щоб вони були безпечними та здоровими для всіх нинішніх і майбутніх громадян Європейського Союзу з мінімальним впливом на навколишнє середовище.

FutureFoodS – це співфінансоване партнерство з питань продовольчих систем у рамках програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», яке об’єднує 84 партнери з 29 країн. Очікується, що партнерство залучить 175 млн євро внесків Європейського Союзу, а загальний орієнтовний бюджет становитиме 525 млн євро протягом наступних 7-10 років.

Завдання FutureFoodS відповідає меті європейського зеленого курсу щодо створення справедливих, здорових та екологічно чистих продовольчих систем від первинного виробництва до споживання – від ферми до столу. Заплановані заходи включають відкриті конкурси на проведення досліджень та інновацій, перший з яких очікується до кінця 2024 року. Також «живі лабораторії», нову європейську обсерваторію харчових систем, а також численні заходи з обміну знаннями.

Детальну інформацію розміщено за посиланням.