Спеціальні просвітницькі проєкти за напрямом European Researchers’ Night у межах ініціативи MSCA&Citizens

Головна Новини Корисна інформація Спеціальні просвітницькі проєкти за напрямом European Researchers’ Night у межах ініціативи MSCA&Citizens

Європейська ніч дослідників MSCA (MSCA European Researchers’ Night) – це серія щорічних загальноосвітніх заходів, метою яких є підвищити суспільне визнання цінності й впливу досліджень та інновацій через налагодження безпосередньої взаємодії дослідників із представниками широкої громадськості (особливо молоддю), а також підкреслити вплив наукових досліджень на повсякденне життя.

Подібні акції відбуваються одночасно в багатьох країнах Європи і супроводжуються різноманітними інтерактивними формами діяльності, такими як проведення експериментів, науково-пізнавальними шоу та дискусіями, під час яких дослідники презентують результати своїх досліджень у максимально доступній та розважальній манері.

Протягом 2024–2025 років заплановано проведення низки інтерактивних просвітницьких заходів у 25 країнах у межах 58 проєктів, що отримали грантові кошти за відповідним типом фінансування. Різноманітність тем, охоплених проєктами в рамках MSCA European Researchers’ Night відображає мультидисциплінарний підхід до європейських досліджень та їхню актуальність для вирішення глобальних викликів сучасного суспільства.

Так, наприклад, протягом 27 та 28 вересня 2024 року у межах Проєкту «WiseNight 2024» заплановано проведення безкоштовних заходів, присвячених, зокрема, ролі гендерної рівності під час побудови наукової кар’єри. Із програмою заходів та їх змістом можна ознайомитися тут.

27 вересня 2024 року заплановано проведення активностей, що їх було підготовлено Проєктом «SuperScienceMe». Проєкт має на меті переосмислити взаємозв’язок між мистецтвом, наукою та суспільством з особливим акцентом на сталість та інклюзивність.

Більше інформації про ініціативу, а також мапу запланованих до проведення інтерактивних заходів в межах проєктів, що отримали кошти за вказаним типом фінансування MSCA, можна знайти за посиланням.