Участь у Спеціальній сесії конференції «Роль науки та інновацій для відновлення України»

Головна Новини Участь у Спеціальній сесії конференції «Роль науки та інновацій для відновлення України»

21 серпня 2024 року на базі Ужгородського національного університету розпочалася 12-та Міжнародна конференція «Нанотехнології та наноматеріали» (NANO-2024). Ініціатором цієї конференції є Інститут фізики Національної академії наук України у співпраці з міжнародними партнерами: Національним університетом «Львівська політехніка» (Україна), Тартуським університетом (Естонія), Туринським університетом (Італія), Університетом П’єра і Марії Кюрі (Франція), European Profiles A.E. (Греція), представництвом Польської академії наук у Києві, Університетом Анже (Франція), Гейдельберзьким університетом Рупрехта-Карла (Німеччина).

До конференції, зокрема, доєдналися представники Європейської комісії, Міністерства освіти та науки України, науковці, інноватори та інші зацікавлені сторони.

Мета конференції – зібрати представників інноваційної промисловості й академічних кіл різних країн для обміну інформацією, трендами й останніми досягненнями науки та нанотехнологій.

У перший день конференції у Спеціальній сесії «Роль науки та інновацій для відновлення України» також взяли участь представники «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ із презентацією щодо мети роботи Офісу та можливостей Програми «Горизонт Європа», зокрема і для відновлення дослідницької інфраструктури України.