Інформація про відкриті конкурси у рамках компонента «Європейська дослідницька рада» Програми «Горизонт Європа»

Головна Новини Конкурси Інформація про відкриті конкурси у рамках компонента «Європейська дослідницька рада» Програми «Горизонт Європа»

«Офіс Горизонт Європа в Україні» інформує, що за компонентом «Європейська дослідницька рада» І напряму «Передова наука» у межах Програми «Горизонт Європа» є ще 2 відкриті конкурси.

Детальна інформація про конкурси з кінцевими термінами подання заявок на участь 29 серпня і 17 вересня 2024 року розміщена за посиланням.

 

  1. Стартові гранти Європейської дослідницької ради (ERC STARTING GRANTS) ERC-2025-STG

Стартовий грант Європейської дослідницької ради призначений для підтримки відмінних передових керівників проєктів на етапі їхньої кар’єри, коли вони створюють власну незалежну дослідницьку групу або програму. Керівники досліджень повинні продемонструвати новаторський характер, амбітність і здійсненність своєї дослідницької пропозиції.

Стартовий грант може бути наданий на суму до 1,5 млн євро строком на 5 років. Для проєктів меншої тривалості максимальний розмір грантів зменшується пропорційно тривалості проєкту.

Вимогою до керівника проєкту є: успішний захист докторської дисертації щонайменше за 2 і максимум за 7 років до 1 січня 2025 року.

 

  1. Синергійні гранти Європейської дослідницької ради (ERC SYNERGY GRANTS) ERC-2025-SyG

Метою конкурсу є надання підтримки невеликій групі з двох-чотирьох учасників проєктів, що мають лідерські якості (мають досвід керівництва) для спільного вирішення амбітних дослідницьких проблем, які не можуть бути вирішені окремими керівниками та їхніми командами, що працюють поодинці. Синергійні проєкти мають сприяти суттєвому прогресу на межі знань, що виникає, наприклад, внаслідок взаємозбагачення наукових галузей, нових продуктивних напрямів досліджень або нових методів і технологій, включаючи нетрадиційні підходи і дослідження на стику усталених дисциплін.

Керівники дослідних проєктів повинні продемонструвати новаторський характер, амбітність і реалізацію своєї наукової пропозиції. Керівники також повинні продемонструвати, що їхня група може успішно об’єднати наукові спільноти, необхідні для вирішення масштабних і складних питань запропонованого дослідження.

Синергійний грант може бути наданий на суму до 10 млн євро на період до 6 років. Для проєктів меншої тривалості максимальна сума гранту зменшується пропорційно до тривалості проєкту.

Кожен із керівників проєкту повинен представити в заявці біографічну довідку та послужний список відповідно до свого кар’єрного рівня.