«Офіс Горизонт Європа в Україні» долучився до воркшопу EIT Jumpstarter

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» долучився до воркшопу EIT Jumpstarter

20 квітня у стінах Київського національного університету ім. Т. Шевченка відбувся перший воркшоп EIT Jumpstarter.

 Це перший із серії воркшопів на тему відновлення України Rebuild Ukraine Workshops, запроваджених Європейським інститутом інновацій і технологій EIT Сommunity RIS Hub – European Institute of Innovation and Technology із серії запланованих на базі програми EIT-driven Jumpstarter pre-accelerator programme. Кандидат економічних наук, керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» Ігор Таранов взяв участь у заході як спікер. Він презентував шляхи до європейських грантових можливостей для стартапів.

Заходи організовані для вітчизняних підприємців-інноваторів, студентів, охочих втілити свої інноваційні ідеї в реальність незалежно від знань у розробці глибоких технологій або наукомістких стартапів, а також дослідники, які бажають комерціалізувати наукомісткі винаходи або технології з ринковим потенціалом. Тренінги покликані зміцнити підприємницький дух та сприяти розвитку українського інноваційного бізнесу. Стратегічна мета заходів – підвищити потенціал для отримання підтримки у майбутніх програмах UASEEDs та конкурсах Програми «Горизонт Європа».

Учасники мали можливість долучитися до інтерактивних сесій, які не лише сприяють вивченню інновацій, підприємництва та створення стартапів, але й присвячені економічному відновленню України. Навчання за принципом «рівний-рівному» заохочує обмін думками з учасниками із різним досвідом, сприяючи створенню мережі спільних інновацій. Поза тим, присутні та слухачі отримали рекомендації щодо подання заявок для участі в проєктах програм, фінансованих ЄС.

Наступний захід такого формату відбудеться 27 квітня на базі Національного авіаційного університету. Серед спікерів – представники та керівники EIT Jumpstarter, Sigma Software Labs, YEP, Genesis Tech, Startup Ecosystem у KSE.