«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ активно працює задля досягнення євроінтеграції: робочий візит до Брюсселя

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ активно працює задля досягнення євроінтеграції: робочий візит до Брюсселя

Команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ з робочим візитом перебуває у столиці Європейського Союзу – Брюсселі. 25 червня фахівці мали низку зустрічей і заходів, важливих для подальшого розвитку й інтеграції вітчизняної дослідницької та інноваційної інфраструктури до Європейського дослідницького простору.

Так, українська делегація відвідала Генеральний директорат із досліджень та інновацій Європейської комісії (Directorate-general for Research and Innovation of the European Commission). Фахівці Офісу розповіли про свою діяльність із моменту офіційного відкриття, мету та плани на майбутнє з метою збільшення обізнаності про можливості Програми «Горизонт Європа» для українських дослідників та інноваторів. Також сторони обговорили важливі спільні питання, які слід вирішувати разом.

Серед представників директорату, які приймали українських гостей, були Елена Райгі Стіл, керівниця відділу досліджень «Євратом» (RTD.C.4), Доменіко Росетті ді Вальдальберо, заступник керівника зазначеного відділу та Микола Дзюбинський, представник ЄК від Програми «Євратом».

Ця зустріч відбулася на тлі переговорів щодо вступу України та Молдови до ЄС, які стартували вчора в Люксембургу на щорічній міжурядовій конференції.