«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжує консультувати учасників Програми «Горизонт Європа»: зустріч із працівниками ДУ «Житомирська політехніка»

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжує консультувати учасників Програми «Горизонт Європа»: зустріч із працівниками ДУ «Житомирська політехніка»

7 серпня представники Державного університету «Житомирська політехніка» з робочим візитом побували в «Офісі Горизонт Європа в Україні» Національного фонду досліджень України. Працівники закладу вищої освіти, який є учасником Програми «Горизонт Європа», зацікавлені у розширенні меж співпраці з Офісом з метою подальшої роботи з успішної реалізації проєктів Програми.

Гостей приймали перший заступник виконавчого директора з питань грантової підтримки Національного фонду досліджень України Андрій Кузнецов та всі працівники відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ на чолі з керівником Ігорем Тарановим. Андрій Кузнецов розповів про роботу фонду та грантові можливості, які він надає українським науковцям та дослідникам. Зі свого боку Ігор Таранов представив працівників відділу за сферами їхньої відповідальності. Крім того, очільник Офісу надав консультації з питань, які цікавили відвідувачів. 

Житомирську політехніку представляли проректор з науково-педагогічної роботи та інноваційного розвитку Димитрій Грицишен, керівниця офісу файндрайзингу і координаторка проєкту в рамках WIDERA Програми «Горизонт Європа» Юлія Богоявленська, заступник керівника офісу файндрайзингу Павло Поплавський та заступник керівника відділу міжнародних зв’язків Артур Махно. Учасники делегації звернулися до спеціалістів «Офісу Горизонт Європа в Україні» з конкретними питаннями щодо координування проєкту Програми.

Так, представники університету мали запит щодо особливостей участі в Програмі, а саме: алгоритм реєстрації проєкту, який реалізує заклад освіти в рамках виграного конкурсу WIDERA. Поза тим, Житомирська політехніка шукає партнерів серед українських установ та організацій для реалізації спільних проєктів, які б відповідали потребам не лише європейського суспільства загалом, а й зокрема вітчизняного, які зумовлені війною, що триває на території України. Виходячи з цього, гостей цікавили фінансові можливості умов участі в Програмі «Горизонт Європа» малого та середнього бізнесу.

Це вже друга консультативна зустріч, проте цього разу вона відбулася в офлайн-форматі. Нагадаємо, що перше консультування із представниками Житомирської політехніки відбулося 28 лютого в онлайн-форматі та стосувалася особливостей організації роботи в межах Програми «Горизонт Європа».

Довідково.

Державний університет «Житомирська політехніка» — заклад вищої освіти IV рівня акредитації в Житомирі. Сьогодні заклад є лідером освіти, науки та інновацій у регіоні, який успішно реалізує низку проєктів у межах фінансування програм із досліджень та інновацій Європейського Союзу в надскладних умовах сьогодення.