«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ сприяє посиленню енергоефективності в України: участь у форумі з енергетичної безпеки

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ сприяє посиленню енергоефективності в України: участь у форумі з енергетичної безпеки

24 липня представник «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ взяв участь у форумі «Енергетична безпека: державно-приватне партнерство». Захід, присвячений критично важливим в умовах сьогодення питанням посилення енергетичної безпеки країни, енергоефективності, енергозбереження та енергонезалежності, організував Міжнародний закритий жіночий бізнес-клуб «Business Woman Club» спільно з Торгово-промисловою палатою України.

Начальник відділу «Офіс Горизонту Європа в Україні» НФДУ, чий виступ викликав велике зацікавлення серед присутніх, презентував учасникам можливості грантової підтримки Європейського Союзу, а саме Програми «Горизонт Європа». Ігор Таранов висвітлив перспективи участі вітчизняних дослідників та інноваторів у конкурсах за 5 кластером «Клімат, енергетика та мобільність». Окремо керівник Офісу розповів про відкриті для подання заявок конкурси, спрямовані на енергозбереження та енергоефективність.

Серед інших тем, які були розглянуті під час форуму: державні програми енергоефективності та проєкти розподіленої генерації, бізнес-рішення для енергонезалежності й ефективного використання енергії, а також кредитування енергоефективності на рівні бізнесу і громад.

Подія стала важливим майданчиком для розширення співпраці державного і приватного секторів, що посилить розвиток інновацій і відповідно сприятиме енергетичній безпеці та незалежності України. Загалом взяли участь понад 150 учасників з 8 країн світу, які долучилися особисто й онлайн. Це представники Уряду, органів державної і виконавчої влади, Державного ощадного банку України, бізнесу, урядових організацій та міжнародних партнерів, зокрема Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).