Посилення співпраці національних офісів Програми «Горизонт Європа» України та Грузії – важливий крок в інтеграції до ЄДП

Головна Новини Події Посилення співпраці національних офісів Програми «Горизонт Європа» України та Грузії – важливий крок в інтеграції до ЄДП

У Грузії триває Тиждень молодих вчених. Представники «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ на запрошення організаторів долучилися онлайн до першого дня, 13 червня, який був присвячений Рамковій програмі «Горизонт Європа». Захід став своєрідною платформою для розвитку співпраці, покращення навичок написання заявок та розширення участі в майбутніх проєктах Програми, тим самим зміцнюючи позицію не лише Грузії, а й інших країн-учасниць Програми в європейському дослідницькому та інноваційному просторі.

Керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ виступив із вітальною промовою. Він підтримав діяльність національного офісу Грузії та побажав успіху дослідникам та інноваторам у проєктах Програми «Горизонт Європа».

«Успіхи грузинських партнерів, а також розвиток плідної співпраці двох Офісів і взаємодія експертів Програми «Горизонт Європа» України та Грузії сприятиме зміцненню позиції країн у європейському дослідницькому просторі», – підкреслив Ігор Таранов.

Загалом захід покликаний активізувати, навчити та залучити наукову спільноту Грузії, що розвивається, до широких можливостей, доступних через Програму «Горизонт Європа». Подію організували національний офіс «Горизонт Європа» в Грузії та департамент розвитку науки Міністерства освіти, науки та молоді Грузії для керівників науково-дослідних інститутів, науковців, докторантів та молодих учених.

Серед інших спікерів заходу були Сільвія Божинова, експертка з питань політики та керівниця групи з питань європейської політики добросусідства Генерального директорату з досліджень та інновацій Європейської комісії, Марія Федотовайте, фахівчиня Генерального директорату з питань освіти, науки та культури Європейської комісії, Аустея Трінкунайте, спеціалістка з питань політики, Генерального директорату з досліджень та технологічного розвитку Європейської комісії, керівник національного офісу Програми «Горизонт Європа» в Грузії Леван Хецуріані, Нодар Папукашвілі, заступник міністра освіти, науки та молоді Грузії та інші.