Представники НФДУ проводять навчально-практичний та інформаційний захід в Івано-Франківську (день ІІ)

Головна Новини Події Представники НФДУ проводять навчально-практичний та інформаційний захід в Івано-Франківську (день ІІ)

У місті Івано-Франківськ на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу спеціалісти НФДУ провели дводенний навчально-практичний та інформаційний захід

 «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”». Другий день, 30 квітня, був присвячений винятково Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Фахівці відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ розповідали про особливості участі, інформували щодо конкретних напрямів та актуальних конкурсів Програми. Так, практичний екскурс проталу фінансування і тендерів (Funding and Tenders Portal) та окремі аспекти підготовки проєктних пропозицій висвітлила Таїсія Симочко. Юлія Ремінська інформувала щодо можливостей для українських дослідників у програмному компоненті «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA). Крім того, про актуальні конкурси для учасників Програми «Горизонт Європа» детально розповів присутнім Максим Колісник.

Як і першого дня, подія викликала значний інтерес, учасники ставили багато питань, на які отримали вичерпні й фахові відповіді. Поза тим, наприкінці відбувся нетворкінг щодо практичних питань грантового менеджменту.

Організаторами виступили Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу спільно з Національним фондом досліджень України. Захід провели в гібридному форматі, до якого загалом долучилися близько 150 учасників, здебільшого – представників закладів вищої освіти.