Тривають робочі зустрічі з представниками програмних комітетів Програми «Горизонт Європа»

Головна Новини Події Тривають робочі зустрічі з представниками програмних комітетів Програми «Горизонт Європа»

В «Офісі Горизонт Європа в Україні» тривають робочі зустрічі з представниками програмних комітетів, відповідальними за моніторинг виконання Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». Так, 5 березня фахівці Офісу провели онлайн-зустріч із учасниками комітету «Європейська дослідницька рада».

Керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» Ігор Таранов, який також є відповідальним за програмний компонент «Європейська дослідницька рада» у межах І напряму «Передова наука», зазначив, що метою таких заходів є налагодження безперевної комунікації між усіма учасниками процесу. Також він нагадав, що невдовзі Міністерством освіти і науки України будуть номіновані Національні контактні пункти, які тісно співпрацюватимуть із представниками програмних комітетів та командою Офісу, що значно полегшить роботу.

Крім того, керівник Офісу підкреслив, як і під час попередніх зустрічей із представниками комітетів, що необхідно виробити спільну державницьку позицію, погоджену з МОН, для представлення України на міжнародних заходах, організованих Європейською комісією.

Учасники ділилися попередніми знаннями участі в процесі і висловлювали власне бачення покращення діяльності та налагодження ефективної роботи. Зокрема, було висловлено побажання сприяти в пошуку та виявленні потенційних аплікантів задля заохочення та залучення їх до участі у Програмі «Горизонт Європа».

Насамкінець присутні домовилися крім зустрічей у рамках програмного комітету «Європейська дослідницька рада», які будуть особливо ефективними після оголошення конкретних конкурсів, проводити також спільні наради з усіма комітетами з метою обміну досвідом та інформацією.