Працівники Національного фонду досліджень України взяли участь у семінарі «Грантові можливості наукової співпраці» в Харкові

Головна Новини Події Працівники Національного фонду досліджень України взяли участь у семінарі «Грантові можливості наукової співпраці» в Харкові

23 лютого у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбувся семінар на тему: «Грантові можливості наукової співпраці». Спікери заходу – фахівці Національного Фонду досліджень України та «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ – поділилися інформацією про фінансування від фонду та аспекти участі українських вчених у Рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Захід відвідали, а також долучилися онлайн представники закладів вищої освіти, малого та середнього бізнесу, наукових установ, інші зацікавлені особи – потенційні учасники міжнародних конкурсів та програм для дослідників та інноваторів. Присутні дізналися про грантові можливості для науковців, особливості подання заявок, процеси підготовки до конкурсів, міжнародну наукову співпрацю та багато іншого, корисного для вітчизняних дослідників та інноваторів.

Захід розпочав зі вступним словом Борис Самородов, професор, проректор з науково-педагогічної роботи ХНУ ім. В. Н. Каразіна. Він привітав учасників та представив доповідачів. Перший заступник виконавчого директора з питань грантової підтримки НФДУ Андрій Кузнєцов та начальниця управління грантового забезпечення НФДУ Тетяна Берегова розповіли про нові грантові можливості для українських вчених, які надає Національний фонд досліджень України.

Головні спеціалісти «Офісу Горизонт Європа в Україні» висвітлили аспекти участі у Програмі «Горизонт Європа». Так, Надія Наумова інформувала про роботу Офісу та майбутні можливості для українських учасників Програми. Олександр Моісеєв подав практичні аспекти участі у Програмі, зокрема, про пошук партнерів та підготовку пропозицій до участі в конкурсах. Темою виступу Максима Колісника став 4 кластер «Цифровізація, промисловість та космос» ІІ напряму «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність».

Почута інформація неабияк зацікавила присутніх і слухачів, які ставили багато запитань. Доповідачі висловили бажання проводити подібні заходи в майбутньому, щоб якомога ширше доносити інформацію щодо актуальних сьогодні можливостей для українських дослідників та інноваторів.