Відбулася зустріч із представниками ЄК в «Офісі Горизонт Європа в Україні»

Головна Новини Події Відбулася зустріч із представниками ЄК в «Офісі Горизонт Європа в Україні»

10 червня до «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ завітали представники Європейської комісії. Учасники делегації цікавилися діяльністю Національного фонду досліджень України та зокрема його відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» у сфері конкурсної та грантової підтримки оборонних інновацій.

Робочий візит іноземних гостей мав ознайомчий характер та полягав у вивченні інформації щодо майбутньої діяльності Офісу у сфері оборонних інновацій. Члени делегації, до складу яких увійшли представники Департаменту оборонної промисловості та космосу ЄК (DG DEFIS, EC), Європейського оборонного агентства (EDA), Європейської служби зовнішніх зв’язків (EEAS) та Європейської комісії цікавилися роботою Офісу у напрямі конкурсів оборонної промисловості. Зокрема, мова йшла про можливість поєднання екосистеми оборонних інновацій ЄС з потребами української оборони, про що детально розповів перший заступник виконавчого директора з питань грантової підтримки Національного фонду досліджень України Андрій Кузнецов.

Крім того, начальник відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Ігор Таранов презентував діяльність Офісу в розрізі конкурсів оборонної тематики. Сторони обговорили шляхи підтримки та посилення українського оборонного інноваційного потенціалу з урахуванням відмінностей у законодавстві країн, в тому числі завдяки співпраці з ЄС. А також, серед іншого, можливі варіанти фінансування можливих конкурсів.