Зустріч із представниками програмного комітету «Стратегічна конфігурація: стратегічний огляд впровадження всієї програми, узгодженість окремих робочих програм різних частин програми, включаючи місії»

Головна Новини Події Зустріч із представниками програмного комітету «Стратегічна конфігурація: стратегічний огляд впровадження всієї програми, узгодженість окремих робочих програм різних частин програми, включаючи місії»

21 березня відбулася зустріч із представниками програмного комітету «Стратегічна конфігурація: стратегічний огляд впровадження всієї програми, узгодженість окремих робочих програм різних частин програми, включаючи місії». Учасники  комітету, відповідальні за моніторинг виконання Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», спілкувалися з фахівцями Офісу щодо налагодження ефективної комунікації для покращення роботи в межах Програми.

У заході взяли участь усі працівники Офісу. Від програмного комітету до зустрічі долучилися Юлія Безвершенко, проєктна менеджерка за напрямом наука та освіта, ГО «Ukraine House» та Григорій Мозолевич, в. о. генерального директора директорату розвитку науки Міністерства освіти і науки України. Також приєдналася керівниця експертної групи з питань стратегування та інтеграції до європейського дослідницького простору директорату розвитку науки МОН України Олена Макаренко.

Учасники обговорили особливості роботи сторін та способи її покращення. Узгодили координацію діяльності, розглянули деякі важливі організаційні питання, поділилися власним досвідом, а також баченням подальшої співпраці всіх залучених до процесу в координації з МОН. Серед іншого, було наголошено на посиленні можливостей представлення інтересів України на світовій арені. 

Представники програмного комітету висловили свої очікування від співпраці з фахівцями Офісу. Поза тим, присутні наголосили на важливості прискорення процесу номінування національних контактних пунктів для доступу до інформації з метою кращого надання консультацій та допомоги потенційним аплікантам Програми «Горизонт Європа».