Фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» провели чергову зустріч із учасниками програмних комітетів РП «Горизонт Європа»

Головна Новини Події Фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» провели чергову зустріч із учасниками програмних комітетів РП «Горизонт Європа»

27 лютого команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» провела чергові робочі зустрічі з представниками до програмних комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». Цього разу долучилися учасники комітетів «Розширення участі та зміцнення Європейського дослідницького простору» і «Харчування, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище». Також у першому заході взяв участь в. о. генерального директора директорату розвитку науки МОН України Григорій Мозолевич.

Так, керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» Ігор Таранов зауважив, що такі зустрічі відбуваються задля налагодження ефективних комунікаційних зв’язків з усіма учасниками процесу для кращого розуміння спеціалістами Офісу їхніх потреб та надання допомоги. Також він підкреслив, що робота Офісу полягає в поширенні інформації щодо можливостей РП «Горизонт Європа», щоб кількість учасників з успішно поданими заявками зростала.

Зі свого боку виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька, яка є серед представників комітету «Розширення участі та зміцнення Європейського дослідницького простору», наголосила на необхідності тісної співпраці всіх учасників у межах окремого комітету і з представниками Офісу, відповідальними за конкретні напрями, з метою ефективної співпраці та оперативного обміну інформацією.

Абсолютно всі учасники зійшлися на думці, що необхідно виробити спільно з Міністерством освіти і науки України єдину позицію під час представлення та просування інтересів України у європейському дослідницькому просторі.

Крім того, представники програмних комітетів висунули низку пропозицій щодо покращення діяльності комітетів. Зокрема, вирішили провести спільну онлайн-зустріч із представниками Республіки Польща до відповідних програмних комітетів для обміну досвідом та особливостями роботи. Серед іншого – ініціювати створення додаткових Національних контактних пунктів.

Нагадаємо, що 22 лютого Офіс провів зустрічі з представниками програмних комітетів «Клімат, енергетика та мобільність», «Євратом – розщеплення (поділ)» та «Євратом – термоядерний синтез».