Канада офіційно приєдналася до Програми «Горизонт Європа»

Головна Новини Корисна інформація Канада офіційно приєдналася до Програми «Горизонт Європа»

«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ повідомляє, що 3 липня Канада приєдналася до країн, які не є членами Європейського Союзу, проте беруть участь у Рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». Ці країни, кількість яких постійно збільшується, спільно працюватимуть над масштабними проєктами, спрямованими на вирішення найбільших глобальних викликів.

Завдяки укладеній угоді між Євросоюзом та Канадою, канадські дослідники й установи отримують можливість брати участь у Програмі «Горизонт Європа» на рівних умовах з їхніми колегами з ЄС. Відтепер канадські організації можуть приєднуватися й очолювати дослідницькі консорціуми з деякими із найкращих світових дослідницьких організацій для спільного вирішення глобальних викликів. Вони отримають можливість фінансуватися безпосередньо з Програми, а Канада зі свого боку зробить свій внесок у її бюджет.

Зокрема, Канада долучається до другого напряму Програми «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність», який фінансує спільні дослідницькі проєкти в широкому спектрі галузей. Наразі канадські організації вже беруть участь у 155 проєктах Програми за І і ІІ напрямами.

Нагадаємо, що 10 червня представники Національного фонду досліджень України на запрошення канадської сторони з робочим візитом відвідали Посольство Канади в Україні. Сторони спілкувалися щодо налагодження співпраці між закладами вищої освіти, науковими установами та бізнесом двох країн з метою спільної участі та формування консорціумів у проєктах Програми «Горизонт Європа».

За інформацією Європейської комісії.