Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми «Горизонт Європа»: команда НФДУ провела інфозахід у Луцьку

Головна Новини Події Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми «Горизонт Європа»: команда НФДУ провела інфозахід у Луцьку

Фахівці Національного фонду досліджень України, серед яких працівники відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні», продовжують проводити інфозаходи з ознайомлення громадськості з можливостями від НФДУ та Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». Так, 24 травня в місті Луцьк на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся навчально-практичний та інформаційний захід «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”».

Подію організовано для представників закладів вищої освіти, наукових установ, малого та середнього бізнесу, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій. Загалом долучилися майже 100 осіб.

Під час заходу були висвітлені питання участі в конкурсах від Національного фонду досліджень України. Окрім цього, слухачі дізналися про юридичні аспекти та фінансові питання участі у Програмі «Горизонт Європа», можливості для українських дослідників у конкретних програмних компонентах, зокрема «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA) та «Розширення участі та поширення передового досвіду» (WIDERA).

Серед іншого, було здійснено екскурс порталом фінансування і тендерів Funding and Tenders Portal та презентовано окремі аспекти підготовки проєктних пропозицій. Крім інформаційної частини, учасники взяли участь у практичній: для них було проведено майстер-клас порталом.

Подія викликала неабияке зацікавлення серед присутніх. Вони ставили багато запитань, на які отримали повні й фахові відповіді. Звертаємо увагу, що в разі виникнення додаткових питань просимо надсилати запити на електронну пошту «Офісу Горизонт Європа в Україні»: horizoneurope.info@nrfu.org.ua.

Нагадаємо, що заходи такого формату вже відбулися в Харкові, Львові та Івано-Франківську. На черзі ще низка міст, до яких завітає Офіс. Також фахівці проводять онлайн-консультування та особисті зустрічі з усіма зацікавленими в участі у Програмі «Горизонт Європа». За всіма подіями та заходами, які організовує або до яких долучається Офіс, можна слідкувати на офіційних ресурсах Офісу: вебсайті, сторінках у Facebook, (X)Twitter, LinkedIn, а також YouTube-каналі.